"we may not have it all together, but together we have it all..."


making coffeeeeeeee. nagon som vill ha en kaffe latte ala annastyle med tre hjartan on top?

alot of thinkin'

det ar sjukt vad man klarar sig bra som backpacker egentligen. Man ar som en snigel, man bar liksom med sig allt. dock ar ryggsacken allt for liten for att sova i, tyvarr. men anda, man har sina klader, natt par extra skor, sin neccesar, en liten rygga med alla viktiga prylar och sen badklader. Visst kan man inte leva lyxlivet med sin skosamling (skosamling: mer an tva par), men man klarar sig. och ser och upplever javligt mycket dartill.

jag och lelle forsoker leva mycket i nuet har borta, njuta av att vi faktiskt ar pa andra sidan jorden och har det javligt nice. dock kan vi inte hjalpa bada tva att vi tanker mycket pa framtiden, och vi disskuterar mycket om vilka yrken som man skulle trivas med. vad man ska soka for skola+utbildning om en, tva manader (sa man har en reservplan). Men vad vill anna bli? Vad ar anna bra pa? svart att veta tycker jag, kanner mig fortfarande som en babis fast i en 21 arig kropp.

och framtiden innehaller ju (forhoppningsvis) en trevlig dude att dela den med. som ni kanske forstar, disskuterar vi aven det. vad man vardesatter hos nagon, vad man vill ha och inte ha, hur man vill bli behandlad and so on..
det kanns som om ens forsta forhallande larde en vad karlek var, det andra hur latt man kan fa sitt hjarta krossat och det tredje hur den handen man ville ha i sin just den dagen for att kanna sig trygg, inte fanns dar.
suck.


Sen tanker jag mycket pa det ar som nu borjat. Efter var resa, blir det london da? jag hoppas verkligen det. ibland kanner jag mig tvarsaker pa att jag ska aka dit direkt efter den har resan, och ibland blir jag jattetveksam. blir forvirrad av mina egna tankar sometimes. men baristautbildningen vi kommer ta imorn, kommer antagligen vara till stor hjalp om jag vill soka jobb pa cafe eller liknande. jag kommer ju angra mig om jag inte aker dit. gor nagot for mig, bara mig. helt sjalv, utan att ha nagon bredvid sig som man alltid kan luta huvudet mot eller gomma sig bakom. kommer val antagligen vaxa nagot enormt om man jag skulle ta det steget... och det kanske ar precis det jag behover?

nej, fuck vad seriost det har blev. avlsutar med en mindre serios mening lelle slangde ut sig i surfers paradise nar nagra killar visslade efter oss "there's a party in my pants , and you're invited !!"
(snacka om forvanad jag blev efterat..)

Nimbin i bilder


Den har bilden sager pretty much allt om nimbin.


Mycket farger overallt pa alla shoppar.


Haha, den har snubben hoppade pa varan buss nar vi skulle aka, skitflummig. Gick runt och sjong och spred gladje.


Varan buss!


lelle hoppade i plurret (vattenfallet).

flum flum

okej, vi tog den dar turen till nimbin, och det var precis som det max sa: FLUMVARNING. tydligen studenter fran 70-talet som bosatte sig dar och blev kvar i nagon slags revolution, vill att gras ska bli lagligt. Det ar ju olagligt i australien, men just i nimbin ar det "lagligt" for ingen bryr sig, de saljer det aven i affarerna folk roker pa offentligt. Tank er 70 plus dreadkillar med tva tander i kaften och en joint i mungipan. valdigt flummigt. Men vi hittade riktigt fina smycken och ett vattenfall en bit darifran dar lelle tog sig en simtur.

Sen tog vi vart pick och pack till Surfers paradise, dar vi ar nu. Fint stalle, fin strand, mycket party, mycket yngre folk. Vi har mest legat och solat pa stranden och atit god mat. Ikvall kanske det blir utgang.

Imorn bar det av till Brisbane dar vi ska vara i fyra dagar ca, har bokat in oss pa en barista utbildning :)

Mar som fisken i vattnet, med andra ord.


here we go

forlat for dalig uppdatering men pa surfkursen sa fanns de ingen chans till att ens komma i narheten av en dator, haha. Men nu kommer ett superlangt inlagg.
om vi spolar tillbaka lite, fran de sista dagarna i sydney, innan melbourne och surfkurs.


syns kanske inte sa bra, men ny kjol ar inkjopt och har ar pa toaletten pa en bar i sydney, om ja inte minns fel ar det typ sista dagarna dar innan melbourne.


framme i melbourne - the town of art. verkligen, overallt. skitsnygg grafitti.


lelle hittade tre vanner mitt i melbournes shoppinggator.


sliten tjej pa starbucks.


vi flog tillbaka till sydney, och precis nar jag tog det har kortet pa lelle sa kom personalen springades "no no no, no photos, no photos!!!!". Haha, typiskt att det hander oss. Vi visste ju inte. Men nu vet vi, garanterat.


Let's go surfkurs. De plockade som sagt upp oss i sydney. Och har pa bilden ar de tre hollandska tjejerna (plus en till tjej fran brasilien som inte ar med pa bild) som var i var fyradagarskurs. plus en av vara surledare. nar vi val kom fram till campet var vi in the middle of nowhere, dar vi traffade de andra surfgrupperna och drog ivag och surfade.


har ar campet vi stannade de tva forsta dagarna. Middag med nagra ur de andra grupperna. och ja, det ar jag som ser ut som ett troll langst till hoger, men om jag inte minns fel sa var detta en av mina varsta dagar pa lange. vi kom dagen innan, surfade, stor fest pa campet och jag spydde hela natten och aven pa morgonen nar vi skulle ivag o surfa. sa anna fick vila pa formiddagen, som tur var vagorna jattesvara just den dagen, sa manga hangde pa beachen istallet. hehe. Varsta hangovern ever.


Vara grannar pa campet.


En annan av vara surfledare - rob the lunatic. Javlar vad galen kille, haha. Vi markte (man ser det inte sa val pa bilden) vilket mode det var pa surfledarna i allafall. blondt halvlangt saltvatten har, garna bar overkropp hela tiden sa man kunde visa sina magrutor o tatueringar, garna jeans eller shorts utan kalsonger under men MED hang, sa att man sag en rejal bit av brevinkastet dar bak och ja, valdigt langt ner aven dar fram. Man larde sig att gilla det och efter ett tag tyckte aven jag att det var lite sexigt.. hihi.

I alla fall, nu var det slut pa bilder, och pa surfkursen. Sista middagen var igarkvall med hela ganget men har tyvarr inga bilder darifran. vi var pa cheeky monkey tror jag det hette, dar vi at och drack och dansade pa borden. Sa javla kul!
Surfkursen var totalt vart pengarna och alla skrapsar och blamarken jag har pa hela kroppen och all traningsvark!  Och jag kunde t.o.m sta upp pa bradan i vattnet o "catched a wave" , skitkool upplevelse.

Sa nu ar vi alltsa i byron bay - the laidback place in australia, som de kallar det. Har ar allt valdigt soft, lite hippie och mycket fina sma cafen och affarer som vi ska snart kolla igenom om det finns natt smatt och gott.
Vi tror vi stannar har tills imorn och hoppas pa att kunna resa uppat sen. Oversvamningarna har tagit av, sager de i alla fall, och alla bussar har borjat ga som vanligt. Vi tankte oss forst en tur till nimbin, ska tydligen vara koolt, som max tipsade om ocksa med en "flumvarning". Hehe, vi far se.

Nej, nu ska vi forsoka planera lite, sa i'm outta hereeeee.
Saknar och tanker pa er.


snabbis

okej, en snabbis. Vi var i melbourne i nagra dagar men nu ar vi tillbaka i sydney. I melbourne gick vi pa bio tva ggr for de va ganska daligt vader (black swan och blue valentine) sa ja - bio genen sitter i! Sen har vi traskat pa stan o sett lite av innerstan och aven nar de va soligt drog vi ut till St kilda beach och solade!

Nu sitter jag pa ett internetcafe dar vi snart ska bli upplockade for att dra o lara oss surfa (hehe) langs sydney - byron bay och sen forsoka ta oss uppover.

wish me good luck


sydney i bilder


Inte den basta bilden kanske.. men men, OPERAN i alla fall.


coolingar pa gatan med sin musik.


vi var pa taronga zoo.


inte sa bra bild kanske, men de e hur fint som helst - darling harbour.


Harbour Bridge.

fortsattning foljer some other day..


melbourne motherfuckeerrrrrss

hej min vanner dar hemma! Vi lever, fortfarande. Ingen oversvamning i sydney so far (YEY!)
Tankte gora ett bild-inlagg med de bilder vi tagit hittills men hinner inte just nu.
Senast jag skrev skulle vi ju prova sydney centre's uteliv - och det gjorde vi! Borjade pa en bar dar vi kopte varsin drink och en rom|cola , sen traffade vi pa tva sjyssta australienare som bjod oss pa fem drinkar var resten av kvallen (vi gick vidare till en annan bar efter ett tag dar vi dansade skiten ur oss).
De var som sagt sjyssta, men den ena borjade narma sig valdigt tyckte jag, sa jag slangde ivag en logn att jag hade pojkvan, sa att vi kunde fortsatta prata pa "vanner-niva", men da tyckte han att jag var dum i huvudet som backpackade om jag hade pojkvan och blabla, skrot om att han bodde i penthouse och hade eget foretag, finns det nagot mer avtandade an killar som tror dom ar natt och sager det oppet (an de som ar natt, men inte sager det)? anyway, den andra killen, hans kompis, flortade med linnea, sa att den andra killen var tvungen att vara med oss hela kvallen|natten (ville val inte lamna sin polare ett natt, de bodde tydligen ihop), sa han stod bakom oss i princip hela kvallen och surade. Haha, poor guy.

ialla fall, sen drog vi hemat vid fyra tiden. Nar vi kom till vart hostel, gick upp pa vart rum kanner vi nagon konstig lukt och linnea bara " Annnaaaa titttaaaa!!!", och ja, linneas sang ar nerspydd av tjejen ovanfor. (vi bodde i 8 female dorm, sa det ar fyra overslafsangar) Sa ja, det ar bara att dra ner till receptionen och vi far nytt rum mitt i natten, komiskt. Linnea far tvatta av sina skor och grejer som ar nerspytt. Men hon fick sin hamd - hon tog tjejens grejjer o kletade in i spyan haha (och nu tanker ni sakert stackars tjej - men nej, hon var kaxig redan dagen innan - inte sarskilt trevlig, och la sina grejer i linneas sang och var almant fjortis.)

Dagarna efter har vi bott i PINK HOUSE pa kringskross - horkvarteren. haha, Max tips (wonder why...) Haha, nejda. Pink house var riktigt chill och ja, det var ett rosa hus, charmigt. Sa vi tog oss darifran till de kanda stranderna manly och bondi och solade och badade, tog det lugnt. Var ute i natt pa worldbar, chill stalle, inte sa mycket dans, sa de blev en tidig hemgang.

Vi har aven bokat in en surfkurs (anna pa en brada i vattnet - okej....) pa fyra dagar, och lite andra typ turer langs ostkusten, som forovrigt nu ar oversvammad, men vi hoppas pa att det blir battre i februari da vi bokat allt)
Ikvall bar det av med flyg till melbourne - ska tydligen vara en stad som ar som ett "sydney i london style", sa vi far se. Storstad ar det, precis som sydney. Dar planerar vi att stanna i ca en vecka innan det bar av mot surfkursen (om det inte ar oversvamningar fortfarande, da far vi se vad som hander)

Well, got to go. En lang uppdatering nu.
vad gor ni dar hemma? Jag saknar er, tanker pa er.
OCH LINNEA - grattis alskade van pa fodelsedagen, hoppas den blir underbar !

manga kramar, anna

igar, idag

Igar var vi pa en tur i sydney innerstad, eller vad man ska kalla det, med en guide! skitbra var hon och vi sag massa stallen och fick riktigt sjyssta foton! sag den beromda operan bland annat! (som faktiskt ar designad av en dansk - yey!) Sen gick jag och lelle pa bio, haha! vi hade egentligen tankt att ga ut och prova sydneys uteliv men vi var for trotta. Vi sag morning glory - valdigt bra! rekommenderar jag starkt , en feel good film =)

Idag har vi vart pa Taronga Zoo , tydligen en av varldens storsta djurpark|zoo. Vi sag allt fran lejon, salar till apor och giraffer. sjalvkart aven koalor och kangurus!
Sen skulle vi ju hemat, och vila lite (men vi fastnade saklart pa vagen) sa nu ar jag ett par ascoola flipflop|sandaler rikare (med typ ladertyg over ankeln sa de blir mer som en sko typ..) bohemisk style typ. och sen ett par fjaderorhangen! jattefina =)
Sa nu ska vi hem till hostelet och duscha, vila lite sen dra oss ut och prova pa utelivet har. typ 3 wise monkeys har liveband med gratis intrade - vi tankte borja dar!

men an sa lange , helt arligt... SYDNEY, vilken javla stad. Man far verkligen allt i ett. Man far sol, man far bad, man far shopping och allt som hor till en riktig storstad. Det ar inget u-land (saa skont att kunna dricka kranvattnet!). Folk ar glada och pratar ett sprak man forstar.

Vi laste oss till en barista utbildning man kunde ta, och blev lite sugna. kanske vore nagot?
Vore ju bra infor london eller vart nu an varlden tar en..


take care home

sydney

okej, NU ar vi antligen framme. klockan ar har 21.45 pa kvallen och vi kom i formiddags, fett trotta. vilken laaaaang resa det var, herregud. och det mest komiska av allt - min packningshistoria.
okej, den kommer har:
anna panikpackar hemma sondagkvall med mami o papi, och de vager over 20 kilo. sa jag far plocka ut typ jattemycket, och jag har liksom inte packat i alls mycket. Allting som jag kopt under dagen ryker - tval, schampoo, handduk. till och med cyklop och joggingskor som jag prioriterat. det enda jag har med mig kanns det som ar tre linnen och en javla massa linser. men trots det vager den anda typ 17 kilo enligt pappas smarta vaskvag.
anna kommer till arlanda, moter upp lelle, checkar in. annas vaska vager 8 KILO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jag fragar han bakom disken om han skamtar, och han sager saklart nej.
Fyfan, jag kande mig helt javla tom inuti pa natt konstigt satt - hur fan ar det mojligt
sa pappas smarta vag la val pa en ca 10, 12 kilo extra (snacka om felinstalld vag).

Sa atte... idag har jag shoppat schampoo, tval och massa sant. borde leta efter ett par ga-skor eller natt, converse i all ara - men AJ efter ett tag.

Nu ska vi ta oss en kvallspromenad bort till chinatown!

HADE

på måndag

nyåret firades på bästa sätt i oslo - middag och party med nära o kära. idag bar det av hemåt och jag lämnar oslo for good, i think. Känns sjukt bra och jag är jättenöjd med hur de sista veckorna blev. Fick ett kanon-slut på oslokarusellen. Men nu är jag hemma, i karlstad, och imorn är det söndag. Den sista dagen innan jag åker till australien för att sedan dra vidare till bali och asien. Har packat lite ikväll men kör det sista imorn efter att ha inhandlat det sista på stan med jennifer.
ska försöka uppdatera här så mycket jag kan. känns lite konstigt att blogga igen, det var så länge sen känns det som. naket på något vis.
nyårslöfte:
- inte tappa bort linnea på resan.

RSS 2.0