semester i sverige

 
I fredags satt jag och den här tjejen och skypade, kom på att båda inte hade något speciellt att göra över helgen och några dagar efter det - vilket resulterade i en impuls biljett tur och retur till göteborg. lördagmorgon-onsdagmorgon. Hade lite smått ångest innan för biljetten inte var i det billigaste laget och blabla, men när jag väl kom fram - då släppte allt. jeeesus, ångrar inte en sekund att jag åkte.


Vi åkte hem till robbans lägenhet och lämnade min väska - sen frukost och shopping i göteborg. Jag och johanna har en tendens att shoppa ganska mycket när vi är på stan ihop, och den här gången var inget undantag. jag kom däirfrån med en ny digitalkamera och johanna en iphone4, haha. På kvällen hade vi tacomys och blandade lite drinkar.


Vi drog till den här tjejen, Astrid, och hade lite förfest innan det bar iväg ut! Sjukt kul, även med en anna som blödde ur ögonen av trötthet och ont i foten av skavsår. haha.


Dagen efter spenderade vi såhär innan mitt tåg mot karlstad gick!


Måndagen spenderades med mamma och pappa i sommarstugan i deje. Vi krattade löv och åt god mat och hämtade farmor till fikat! Skönt väder och sällskap!


glad osminkad tjej i sommarstugan!


Mamma tog sitt första dopp! Hon var så snabbt upp ur vattnet att jag inte hann ta kort. Gissar på att det inte var så varmt, haha.


Ibland kan livet vara såhär enkelt. och härligt på samma gång.


Sen på kvällen åt vi räkor och drack vin.


Dagen efter, tisdag, träffade jag den här vackra tjejen för en frukost innan hennes tåg gick till oslo.


Efter att ha följt jennifer till tåget mötte jag upp de här snyggingarna för en lunch/fika i solen. Mysigt!


Sen tog jag tåget vid två tillbaka till göteborg där den här damen mötte upp mig och vi åt mat och drack öl på en uteservering. På kvällen drog jag, robban och johanna in till stan och satte oss på en uteservering en stund innan vi drog oss tillbaks till lägenheten och somnade framför en tecknad film.

Flyget tillbaka till london gick onsdagmorgon och jag har haft världens bästa dagar. När jag sätter på min mobil efter att ha landat i london ringer min chef och frågar om jag inte kan börja på fredag istället för måndag. Samma dag som bröllopet är. Min första jobbdag. wish me good luck säger jag bara.

impuls


Okej. jag måste skaffa mig ett par joggingskor. why? jo för att jag känner att om jag inte gör det kommer jag att gå upp mycket i vikt här i london. Ja, ni ser ju på bilderna vad vi stoppar i oss. plus att malin jobbar på ett cupcakeplace, så om inte allt blir sålt under dagen så tar hon det med sig hem.


ja, ni ser ju.... (och det här är bara den ENA kartongen!)

Så ja - ett par joggingskor bör inhandlas. de kan jag ju även jobba i sen också, och gå runt bekvämt i stoora london. till skillnad från nu när jag i princip haltar fram med skavsår.

och sedan har jag gjort något RIKTIGT IMPULS! Bokat flygbiljett imornbitti till göteborg. Haha. jeeeesus, ett väldigt flängande på mig det här året känner jag. å andra sidan har jag bestämt mig för att 2011 ska bli mitt flängår! Vilket då resulterade i en biljett till johanna imorn, ska bli så kul att få träffa henne igen. Sen ska jag även ta en dagstur över till karlstad på måndagen då både mamma o pappa är lediga. Sen tillbaka till johanna i götet och ha en sista dag där innan jag drar mig tillbaka till london på onsdagmorgon. Då är malin ledig så det blir jättesköönt. och med mitt mobilabonnemang går man på bio på onsdagar två personer - men man betalar bara för en biljett. NICE (jag som älskar att gå på bio)! Så ska dra med mig malin på bio på onsdagen tänkte jag.
Sen torsdag, fredag, lördag och söndag är jag ledig för att sedan börja jobba måndagen den 2:a maj på fulltid.
Känns skönt att unna mig en sverigetur på några dagar nu när jag ändå är ledig och har ingen aning om hur länge det kommer dröja innan jag får ledigt igen. Känns skönt!

Vi ses!

här har ni en glad tjej



Varför hon är glad?
Hon har fått jobbbbbbbbbbbbb !!!

Haha, jag lämnade in CV på ett jättemysigt cafe i covent garden för typ tre dagar sen. Det var ett café som satt ihop med en liten bokshop. två dagar senare ringer general managern och frågar om en intervju. den var i förmiddags. och den gick bra! fulltid, börjar antagligen i början av maj (kanske t.o.m får smygstarta i slutet av nästa vecka). så nu är jag med andra ord LEDIG i en vecka ca, med gott samvete och kommer kunna vakna på morgonen och inte ha någon ångest över att jag måste söka jobb. riktigt ledig, med andra ord. och det känns hur bra som helst. Och han var jättesjysst! har en good feeling om att det här jobbet verkligen komma passa mig (bättre än det andra iaf, garanterat).

två veckor har alltså gått sen jag drog alldeles själv hit. och jag har fixat både jobb och boende. jag är väldigt stolt över mig själv. och jätteglad. jättejättejätteglad. Och så är våren här! (eller ja, sommarn faktiskt - tokvarmt här och strålande sol)
Det är sjukt egentligen vad känslor kan göra med en. Jag läser mina senaste inlägg från min londonperiod här so far, och minns den där ontimagen-känslan jag kände de första dagarna, till att faktiskt känna det jag känner idag. lättnad, lycka och stolthet.

Hur firar jag det här?
Narnia film nummer tre och en banan på det!

lite biler for a change

hääärlig dag! malin var ledig idag så vi strosade runt på "stan" hela dagen och hamnade till slut i någon park. solen tittade fram också, även om det vart lite blåsigt. Lämnade även några CV:n också! Fett värd dag, helt enkelt! Nu blir det tacos och film (plus ost, kex och vin ;)


jag ser sjuuukt ihoptryckt ut men hahah, här bor jag ialla fall. det här är då min lilla hörna i mitt och malins rum!


Det är grönt i london!


Vi slog oss ner på en bänk vid en kyrka och käka lunch som bestod av sushi, chips och wienerbröd! haha, nyttigt värre..


Parkhäng!

hej igen

ja, efter mitt tretimmars skift igår tog chefen mig åt sidan och frågade om jag verkligen ville jobba där (kanske det syndes att jag verkligen inte ville det..?). anyway så var jag ärlig. och sa nej. han sa att han märkte det. och jag förklarade då att det var för stressigt för mig, jag passar nog mer i ett café eller liknande. han tyckte jag skulle söka på mindre pubar/restauranger i liverpoolstreet som inte var lika stressigt, men jag känner att pub över huvudtaget inte är något för mig. jag vet inte. men det kändes väldigt bra efter i alla fall. och det är då jag vet att jag gjorde helt rätt. nu har jag provat på - men inget för mig.

Efteråt mötte noell upp mig och vi åt sushi och gick runt lite i canary wharfs köpcenter ínnan vi drog oss hem till henne och käkade lite ost framför inception. jag förstår fortfarande inte den filmen. hahaha.
sen packade jag ihop min väska för att efter en vecka hos noell flytta vidare till malin. När jag promenerade därifrån till tuben log jag, glad för att jag har funnit en väldigt härlig vän. noell. och SOM hon har ställt upp för mig den här veckan. jeeeeesus. kan nog inte förklara hur tacksam jag är.

Anyway, jag kom fram till malin då igårkväll och jag packade upp mina väskor och vi gjorde ordning på vårt rum lite grann och lyssnade på musik, babblade och tog en tur för att köpa lite frukt. Sedan babblade vi åter igen tills vi somnade.

Så vad har jag gjort idag?
inte mycket vill jag lova. haha.
Malin drog till jobbet i förmiddags och då slappade jag lite framför datorn och sen gav jag mig ut för att lokalisera mig lite och titta runt om folk söker personal på något mysigt café eller så. ingen större framgång tyvärr så det slutade med att jag hamnade i tesco (billig mataffär) och köpte mango, banan, kiwi och lite annat smått och gott. ikväll är det nämligen filmkväll som gäller för mig och malin! har fått i uppdrag att fixa fram en bra film och lite smått och gott. men film film film... har stor idétorka när det gäller film nu..

det känns i vilket fall vääääldigt härligt just nu när boende är fixat i alla fall och att jag och malin klickar så bra om vi gör. Nu är det bara ett jobb kvar. och jag känner inte att jag har så bråttom... haha lat tjej. vet inte ens om jag orkar jobba fulltid? är sjukt less på jobb. Vill ju vara här i tre månader ca och då framför allt ha kul ! Men imorn blir det nya tag när det gäller jobbsökandet. gemigenergitillattsökajobb.


och föörresten är jag SÅHÄÄÄÄÄR glad för att johanna har bokat biljett till london 30 april! Sist vi sågs var innan jag åkte till australien...! Ska bli så kul - jag längtar så.


många tankar efter en vecka.

jag kom för en vecka sen, ville ge upp dagen efter. jag känner mig så jävla ensam inimellan och den känslan är så otroligt hemsk. jag är nog en sådan person som behöver mina nära och kära i närheten. och ja, london är inte långt ifrån hem, men jag åkte hit själv vilket innebär att en nystart alldeles själv är inte precis som i filmerna då de får drömjobbet direkt och gärna vänner och pojkvän inom en vecka.
big no,no.

men på fredagskvällen kändes mitt hjärta lite lättare då jag tog kontakt med en svensk tjej som jag såg på anslagstavlan på svenska kyrkan. hon sökte ny roommate från och med 14 april (today), så vi träffades dagen efter så jag fick se lägenheten och efter det tog vi en fika. Lägenheten var väl sådäär. inte direkt ett sådant kollektiv jag är van vid där alla talar samma språk, har ett vardagsrum att hänga i osv, lär känna varann för att man trots allt ska BO ihop. Det här är det mer var och en för sig, mer som ett hostel. Men malin klickade jag med skitbra, och vi har ungefär samma planer inför hösten (att börja plugga), så tre månader här räcker för mig. malin har bott här sen sju månader tillbaka.

Anyway, sen efter det har jag sökt lite jobb och sådär, och på ett ställe, en restaurang/pub på canary wharf (businessområde, tänk män i kostym som tar en afterwork öl eller äter lunch). och har anna nååågonsin jobbat som waitress förut? nej! och inte klockan fem på eftermiddagen då det var fullkomligt smockat där inne! (jag fick nämligen provobba igår) och det var miiiiljooooooner saker att göra samtidigt, plus att det är hög ljudnivå där inne så man hör ju knappt vad folk säger till en. Ni som känner mig vet ju att jag kan göra en sak i taget, kanske två eller tre. men inte fan 50 saker på samma gång! Anyway så ville chefen att jag skulle komma tillbaka idag när det är lite mindre stressigt så att han kan se hur jag jobbar. som tur var jobbar jag då 12-15, så bara tre timmar. men jag mår veerkligen illa, blä vill inte... och sen efter det ska jag flytta!
Men jag vet inte alltså, hmm. vet inte om jag ens vill försöka på det här jobbet. det känns verkligen tok fel och det här kan jag inte se mig själv jobba som, jag VILL inte jobba som det här.. Så ah, kanske får prata med chefen idag.. eller ge det ännu en chans.. jag vet inte.

Ja ni märker ju, ups and downs.
suck.


nervis

ja, här har ni mig, sittandes vid datorn med en portion lasagne och gör ingenting av det jag borde göra.
Åker med swebus till oslo halv två, mamsen kommer innan och följer med mig med packningen. åter igen (som när jag skulle åka till australien) kommer mamma stå och vinka av mig när jag åker iväg med bussen. tycker egentligen att det är lite jobbigt, men hon vill det. och det vill jag med, egentligen.

ska ialla fall bli väldigt kul att träffa julia! och niclas! sen sover jag över hos julia, och imorn förmiddag åker jag med flyget till london. är lite nervös faktiskt och går runt och pratar med mig själv här i lägenheten. "Var i helvete fick du den här idén ifrån?" är typ sånt jag går och säger. jag har ingen aning, svarar jag högt till mig själv.
Ska hur som helst hitta noell i vimlet där någonstans och det kommer nog kännas bättre när jag väl kommer fram. sen får vi se vad som händer, om det blir något jobb eller om jag bara känner för att resa där någon månad eller två. shoppppppppppaaa, som jag är så bra på.

Har faktiskt sökt skola till hösten. i uppsala. är faktiskt lite sugen på att börja plugga nu. och studentlivet längtar jag till.


JA, vi får se i alla fall. det ordnar sig, det ordnar sig.

RSS 2.0